Taip jau yra, kad labai mėgstu kokosus, tad paskutiniu metu ieškojau recepto, kur puikiai susipintų šokoladas ir kokosai. Ir radau, kas patraukė mano dėmesį.
Vakar pradėjau gaminti vos grįžus iš mokyklos, o baigiau apie 8 valandą. Užtrukau labai ilgai ir ganėtinai nusikaliau, bet vis dėlto buvo verta. Kadangi frosting'o ir filling'o liko dauug. Tai dar paimprozavau ir iškepiau keksiukų ir sausainių. Bet apie juos vėliau. Juk pirmame plane - šokoladiniai kokosiniai keksiukai ;) Šį kartą naudojausi tik vienu receptu.
Originalus receptas (anglų kalba)
Keksiukams: (24 keksiukai)
- 50 g šokolado (recepte buvo 30 g, bet aš mėgstu daugiau)
- 60 g kakavos
- 160 ml kavos
- 80 ml pieno
- 170 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 0,5 a.š. druskos
- 140 g sviesto (suminkštinto)
- 200g rudo cukraus
- 100 g cukraus
- 3 kiaušiniai
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
Įdarui:
- 160 ml kokosų pieno
- 100 g cukraus
- 2 š. miltų
- 230 g kokosų drožlių
- 0,5 stiklinės kapotų migdolų
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
Frosting'ui:
- 160 ml kokosų pieno
- 1 š. miltų
- 170 g sviesto
- 170 g cukraus pudros
- 1/4 a.š. kokosų ekstrakto (neturėjau, tad nepyliau)
Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių Celsijaus. Kokosų drožles suberkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir palaikykite orkaitėje apie 5 minutes, kol kokosai paruduos. Atsidėkite į šoną, jų prireiks vėliau.
Dubenyje sumaišykite ištirpintą šokoladą, kavą ir kakavą. Išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite pieną. Atsidėkit į šalį.
Susimaišykit miltus su kepimo milteliais ir druska. (Galvodama, kad ir taip bus daug indų plauti šitą praleidau)
Dideliame dubenyje sumaišykite sviestą su abiejų rūšių cukrumi iki purios masės. Po vieną sumuškite kiaušinius (po kiekvieno paplakdami). Tada įpilkite vanilės ekstraktą. Suberkite miltus, sumaišytus su kep. milt. ir druska, bei šokoladinę masę. Supilstykite masę į formeles ir kepkite apie 20 minučių. (Kol įdūrus dantų krapštuką jis liks sausas). Leiskite keksiukams atvėsti.
Įdarui, vidutinėje padažų keptuvėje (tokio dalyko neturiu, todėl pasiėmiau paprastą puodą) plakite kokosų pieną su cukrumi ir miltais kol išsimaišys. Pastatykite virti ant vidutinio karščio apie 5 minutes arba kol masė sutirštės ir pradės burbuliuoti. Nukelkite nuo viryklės, įmaišykite dvi stiklines kokosų, migdolus ir vanilę. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
Frosting'ui, mažame puode (keptuvėj padažams) išplakite kokosų pieną su miltais. Pastatykite virti ant vidutinio karščio apie 5 minutes kol masė sutirštės ir pradės burbuliuoti. Nukelkite nuo viryklės ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros. Dideliame dubenyje išplakite sviestą su cukrumi iki lengvos ir purios masės. Supilkite pieno mišinį ir kokosų ekstraktą ir plakite iki plaktos grietinėlės tekstūros.
Kiekvieno keksiuko viduryje išpjaukite skylę (tik neprapjaukite iki galo). Įdėkite kokosų-migdolų masės ir uždenkite su šiek tiek kiek išpjovėt. (Aš nedangsčiau, juk vis tiek frosting'as viską paslėps). Viršų papuoškite frosting'u ir apiberkite likusiomis kokoso drožlėmis.
Taip jau gavosi, kad man liko labai daug įdaro ir gana nemažai frosting'o. Gerų dalykų juk neišmesi, tad kažką paimprozavau. Iš įdaro tiesiog suformavau rutuliukus ir pakepiau orkaitėje apie 10 minučių. Gavosi labaiii skanūs sausainiai. Iškepęs skanesnis, nei nekeptas ;) Taip jau gavosi, kad vakar labai skubėjau ir neturėjau laiko nufotografuoti, o ryte jų jau nebebuvo. Tad sausainiukų nuotraukos nebus.
Kaip minėjau, liko ir frosting'o. (O liko todėl, kad jo ant keksiukų dėjau po nedaug, tik ten, kad matosi įdaras.) Tad įbėriau šiek tiek miltų (apie 60 g <nieko nematavau>) (jūs įberkit ir šiek tiek kepimo miltelių, aš pamiršau). Labai smagiai grojo "All I Want For Christmas Is You" ir visai nepagalvojau, kad reiktų čia kažką matuoti. Subėriau likusius pakeptus kokosus (nes jų man irgi liko ganėtinai daug), dar įpyliau apie 30-40g cukraus pudros ir viską išmaišiau. Kepkit apie 20 minučių. (Patikrinkit su dantų krapštuku) Nežinojau, kas gausis, bet gavosi labai skanūs kokosiniai keksiukai. :) O gavosi net 7. Šiandien dar buvo keli likę, tad spėjau nufotografuoti.
Šiam kartui regis viskas. Skanaus!
O koksai skirtumas yra ar dedi ruda ar balta cukru i mase? Vistiek abu duoda salduma tik.. Ar vis delto yra skirtumas?
AtsakytiPanaikintiKiek skaičiau, tai su ruduoju cukrumi gaminys būna drėgnesnis ir tamsesnės spalvos. :)
Panaikinti