2012 m. lapkričio 15 d., ketvirtadienis

Šokoladiniai keksiukai su mėtiniu maskarponės frostingu

Kadangi rytoj mano mamytės gimtadienis, o ji labai mėgsta juodą šokoladą ir mėtas, tad nusprendžiau iškepti tokių keksiukų. Kepiau dar ir todėl, kad ryt nereikia į mokyklą, nes dėl kažkokios priežasties visa mokykla eina į kiną žiūrėti filmo apie krepšinį. Kadangi krepšinio aš nemėgstu, pasakiau, kad filmą jau mačiau ir tikrai neketinu ten eiti. Ilgesnis savaitgalis man tikraiii limpa.

Šie keksiukai nėra patys skaniausi mano išbandyti, bet tikrai skanūs. Frosting'ą dariau pagal prieš tai aprašytą receptą tik įpyliau šiek tiek mėtų sirupo, kad įgautų mėtinę spalvą ir skonį. Gavosi labai daili pastelinė spalva, tik gaila, nuotraukose darytose telefonu nelabai matosi. Čia ir atsiprašysiu už nelabai vykusias nuotraukas.



Turėjo gautis 24 keksiukai, na, bet man gavosi 37. 

200 g 65% kakavos turinčio šokolado
340 g sviesto
440 g cukraus
8 kiaušiniai
155 g miltų
30 g kakavos
1,5 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
*1 š. vanilės ekstrakto
*1 a.š. mėtų ekstrakto (aš neturėjau, tad įpyliau sirupo)

Iš pradžių ištirpdykite šokoladą ir sviestą karšto vandens vonelėje. Nukėlus dubenį nuo ugnies į masę įmaišykite cukrų. Palikite masę atvėsti maždaug 10 minučių. Masei atvėsus, ją maišykite mikseriu maždaug 3 minutes. Po vieną sumuškite kiaušinius (tarp kiekvieno plakite apie pusę minutės). Suberkite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską ir išmaišykite iki vientisos masės. Jeigu turite galite įpilti vanilės ir/ar mėtų ekstrakto. Mėtų ekstrakto aš neturiu (pats metas pasigaminti), tad prieš paskutinę kepimo porciją įpyliau (pradžioj pamiršau) įpyliau šaukštelį vanilės ir panašiai tiek pat mėtų sirupo. Mėtų nelabai ir pajaučiau, nes jų skonis labiau juntamas frosting'e. Tai čia jau kaip jūs norit. Masę išdalinkite į keksiukų formeles ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių (patikrinkit su pagaliuku). 

Keksiukai baigti, metas gamintis frosting'ą. :) 

Maskarponės sūrio frosting'as + mėtos. 

250 g Maskarponės sūrio
1 stiklinė (250 ml) riebios grietinėlės (apie 36%)
65 g cukraus pudros
~1-2 a.š. mėtų sirupo

Sūrį, grietinėlę ir pudrą išplakti, o sirupo pilti po truputėlį, kol būsit patenkinti spalva ir skoniu. Nepersistenkit, nes gali būti per saldu. Galit pamažint cukraus pudros kiekį, bet čia kiekvienam pagal skonį. ;) 

Problema mane vėl ištiko tokia kaip ir praėjusį kartą. Nesuprantu kas blogai, bet pirmas keksiukai pavyko puikiai, o vėliau kažkaip nelabai. Ar masė pradėjo stingti ar kas. Tiesiog nesuprantu. Labai skanus man šitas frosting'as, bet nežinau ar dar jį gaminsiu, nes man vaizdas nepatinka... ://

Aš savo keksiukus sugalvojau papuošti šviežiais mėtų lapeliais, nes pas mane kieme jų labaiiii daug auga, o jos tokios skanios, niam. Skanaus! 

2 komentarai:

  1. O tas frostingas tai yra toks kaip kremas, spėju, ne kietas (iš manęs visai ne kokia šeimininkė, tik pradedančioji :D)? Darbe turim tradiciją penktadieniais kepti pyragus ar šiaip kokius skanėstus, tai planavau kažką iš čia, tik dabar pagalvojau, kad negalėčiau sudėti jų vieno ant kitų? Gal tuomet turi ką patarti, kaip geriausia nugabenti daaaug keksiukų jų nesugadinus? :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, čia kremas, ir sudėjus vieną ant kito baigtųsi nekažką :D Gali pamėginti šokoladinį ganašą.
      http://daliospalepe.blogspot.com/2013/04/sokoladiniai-kriausiniai-keksiukai-su.html

      Panaikinti