2013 m. liepos 13 d., šeštadienis

Tradicinis prancūziškas Crème brûlée

Išties tobulas desertas. Manau visi jį girdėję, o ragavę taip pat turbūt visi. Vis dėlto nebūtina eiti į restoraną, nes ir namie galima pasigaminti dievišką Crème brûlée.



Geriausia gaminti su kaimiškais kiaušiniais, o kadangi pas mane dabar tokių pilna - gaminu.

6 kiaušinių tryniai
450 g riebios grietinėlės [36%]
1 vanilės ankštis (*+vanilės ekstraktas, jei neturit nereikia, tačiau vanilės per daug nebūna)
5 v.š. rudojo cukraus
+rudojo cukraus plutelei


Orkaitę įkaitinkite iki 140°C.

Grietinėlę supilkite į mažą puodą, vanilės ankštį perpjauti išilgai, minkštimą sudėkite į grietinėlė ir įmeskite vanilės ankštį. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol pradės kilti burbuliukai, tačiau neužvirkite. Vanilės ankštį išimkite.

Trynius išsukite su cukrumi. Į trynius maišant supilkite grietinėlę. Išmaišykite, nurinkite burbuliukus.

Pasiruoškite formas. Jas sudėkite į kitą kepimo formą (į ją vėliau reikės įpilti verdančio vandens). Paskirstykite masę į formeles. Į formą pripilkite verdančio vandens, kad Crème brûlée formeles apsemtų iki pusės. Kepkite apie 45 minutes, iki kol masė nebebus skysta, primins pudingą. Atvėsinkite ir įdėkite į šaldytuvą bent 3-4 valandoms, kad galutinai sustingtų. (Aš gaminau vakare ir laikiau per naktį).

Prieš patiekiant ant kremo paberkite rudojo cukraus sluoksnį ir specialiu degikliu padeginkite, kad susidarytų tarški plutelė. (aš saviškį įsigijau ebay už keletą dolerių. http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=torch+propane&_sop=15&_osacat=0&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR11.TRC1.A0.Xtorch+dental.TRS0&_nkw=torch+dental&_sacat=0&_from=R40 )

Jei neturit spec. degiklio galit bandyti orkaitėje įjungus griliaus funkciją palaikyti kelias minutes kol cukrus pradės lydytis ir karamelizuotis. Aš niekad taip nebandžiau, tad nieko negaliu pasakyti.

1 komentaras: