2013 m. liepos 13 d., šeštadienis

Šokoladinis tortas su braškėmis

Žinau, kad braškės jau baigėsi, tortą kepiau per patį jų "klestėjimą", tačiau baisiai neprisiruošiau parašyti post'o čia. Gėda. >.<


Tortas buvo IŠTIES pasisekimas. Labaiiii skanu. Bet tikraiii labaiii. Dabar prisimenu ir vėl užsimaniau. Gaila braškės baigėsi, bet gal kas nors netyčia turi vėlyvų ir pamėgins iškepti dar šiemet ;)



Biskvitui:
400g cukraus
250g miltų
90g kakavos
2 a.š. sodos
0,5 a.š. druskos
1 a.š.kepimo miltelių
3 kiaušiniai
0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus
0,5 stiklinės pieno
3/4 stiklinės pasukų
Ganašui:
320g šokolado
0,5 stiklinės riebios grietinėlės [36%]
Grietinėlei:
6 v.š. pudros
3 stiklinės riebios grietinėlės [36%]
Įdarui ir papuošimui:
dėžutė [~1kg] braškių



Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus ir ištepkite sviestu apvalią torto formą. (Galima kepti ir per dvi formas)

Dideliame dubenyje sumaišyti visus birius produktus (cukrų, miltus, sodą, kakavą, kepimo miltelius ir druską). Indą atsidėkite į šoną.

Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, aliejų, pieną ir pasukas. Lėtai suberkite birų mišinį. Išmaišykite. Supilkite į torto formą.

Kepkite apie 30-40 minučių (tikrinkite su dantų krapštuku, gal net reikės kepti trumpiau). Iškepus leiskit pilnai atvėsti.


Tortą perpjaukite pusiau (tai bus mūsų torto pagrindas ir viršus). Aš pjoviau su siūlu. Jeigu nenorit pjaustyt, galite kepti per dvi vienodas torto formas, skirtumo nebus [tik reiks plauti daugiau indų, o aš to stengiuos išvengti :D]).

Mažame puode 4-6 minutes pakaitinkite grietinėlę [0,5 stiklinės]. Vidutiniame inde sudėkite susmulkintą šokoladą ir ant jo užpilkite karštą grietinėlę. Palaikykite apie 3 minutes, tada pamaišykite, kad galutinai ištirptų. Atsidėkite.

Kitame dubenyje išplakite cukraus pudrą ir grietinėlę [3 stiklines].

Ant paruoštos formos/lėktės padėkite apatinę torto dalį. Ištepkite pusę plaktos grietinėlės. Išdeliokite per pusę perpjautas braškes (galit ir dviem sluoksniais, kaip norisi), paskirstykite apie trečdalį tirpdyto šokolado. Ištepkite likusią grietinėlę ir uždėkite viršutinį torto sluoksnį. Ant viršaus ištepkite likusį ganašą (šokoladą) ir per vidurį išdėliokite braškes. Laikykite šaldytuve.

Skanaus! (Pačiai tįsta seilė berašant :D*)

P.S. Pas mane matosi tik vienas grietinėlės sluoksnis, bet jau viską padarius supratau, kad reikėjo dviejų, nes viršutinis biskvitas slydo, o grietinėlė labai skani ir kuo daugiau tuo geriau. Anyways, jei norit tik vieno sluoksnio, galit daryt tik vieną, tada per pusę sumažinkit grietinėlės sanaudas ;) Enjoy! :* 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą