Biskvitui:
400g cukraus
400g cukraus
250g miltų
90g kakavos
2 a.š. sodos
0,5 a.š. druskos
1 a.š.kepimo miltelių
3 kiaušiniai
0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus
0,5 stiklinės pieno
3/4 stiklinės pasukų
Ganašui:
Ganašui:
320g šokolado
0,5 stiklinės riebios grietinėlės [36%]
Grietinėlei:
Grietinėlei:
6 v.š. pudros
3 stiklinės riebios grietinėlės [36%]
Įdarui ir papuošimui:
dėžutė [~1kg] braškių
Įdarui ir papuošimui:
dėžutė [~1kg] braškių
Dideliame dubenyje sumaišyti visus birius produktus (cukrų, miltus, sodą, kakavą, kepimo miltelius ir druską). Indą atsidėkite į šoną.
Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, aliejų, pieną ir pasukas. Lėtai suberkite birų mišinį. Išmaišykite. Supilkite į torto formą.
Kepkite apie 30-40 minučių (tikrinkite su dantų krapštuku, gal net reikės kepti trumpiau). Iškepus leiskit pilnai atvėsti.
Mažame puode 4-6 minutes pakaitinkite grietinėlę [0,5 stiklinės]. Vidutiniame inde sudėkite susmulkintą šokoladą ir ant jo užpilkite karštą grietinėlę. Palaikykite apie 3 minutes, tada pamaišykite, kad galutinai ištirptų. Atsidėkite.
Kitame dubenyje išplakite cukraus pudrą ir grietinėlę [3 stiklines].
Ant paruoštos formos/lėktės padėkite apatinę torto dalį. Ištepkite pusę plaktos grietinėlės. Išdeliokite per pusę perpjautas braškes (galit ir dviem sluoksniais, kaip norisi), paskirstykite apie trečdalį tirpdyto šokolado. Ištepkite likusią grietinėlę ir uždėkite viršutinį torto sluoksnį. Ant viršaus ištepkite likusį ganašą (šokoladą) ir per vidurį išdėliokite braškes. Laikykite šaldytuve.
Skanaus! (Pačiai tįsta seilė berašant :D*)
P.S. Pas mane matosi tik vienas grietinėlės sluoksnis, bet jau viską padarius supratau, kad reikėjo dviejų, nes viršutinis biskvitas slydo, o grietinėlė labai skani ir kuo daugiau tuo geriau. Anyways, jei norit tik vieno sluoksnio, galit daryt tik vieną, tada per pusę sumažinkit grietinėlės sanaudas ;) Enjoy! :*
P.S. Pas mane matosi tik vienas grietinėlės sluoksnis, bet jau viską padarius supratau, kad reikėjo dviejų, nes viršutinis biskvitas slydo, o grietinėlė labai skani ir kuo daugiau tuo geriau. Anyways, jei norit tik vieno sluoksnio, galit daryt tik vieną, tada per pusę sumažinkit grietinėlės sanaudas ;) Enjoy! :*
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą